top of page
onze

geschiedenis

Sinds 1921 staat de Luikerstraat 8 in Sint-Truiden bekend voor haar heerlijke patisserie. Eerst onder de naam Patisserie Otten, later als Patisserie Emmanuel Verboven. Wist je dat de winkelinrichting dateert van 1936 en nog steeds in originele staat is? Dit historische kader laat je dan ook spontaan dromen van het Parijs in lang vervlogen tijden.

 

Emmanuel Verboven is al sinds jongs af aan gebeten door de patisseriemicrobe. Liever dan op de schoolbanken te zitten, helpt hij mee in de patisseriezaak van vader Louis. Na de nodige ervaring op te doen, o.a. bij Le Nôtre in Parijs, is Emmanuel klaar om zijn eigen verhaal te schrijven: in 1988 openen de deuren van Patisserie Emmanuel Verboven. Samen met echtgenote Sigrid Hermans, die instaat voor de winkel én administratie, combineert hij nu al 30 jaar kwaliteitsvolle producten mét authentiek vakmanschap.

 

onze

werkwijze

Door de jaren heen bouwde Patisserie Emmanuel Verboven een trouw klantenbestand uit over heel België. Zelfs het koningshuis bestelde ter ere van een speciale aangelegenheid een exclusieve taart. Voor elk familiefeest, trouw, communie of gewoon een gezellig samenzijn ben je hier aan het juiste adres.

 

We steken dan ook heel veel energie in het zoeken en selecteren van de allerbeste ingrediënten. Van amandelen uit Faro, pistachenoten uit Bronte, cacao uit Java tot dagvers en lokaal geteeld fruit, honing van bij de plaatselijke imker of echte boter. Bij ons vind je geen massa- of industriële productie, maar ambachtelijke bereidingen in het eigen atelier. Van patisserie, taarten, gebak, dessertkoekjes tot gateaus, proef van patisserie in de meest pure vorm.

onze

visie

Met respect voor de traditie van de Franse grondleggers van de hedendaagse gastronomie bereidt Emmanuel, in het goed uitgeruste atelier, alles op ambachtelijke wijze. Sinds 2000 is Patisserie Emmanuel Verboven trouwens een trots lid van de prestigieuze vereniging ‘Les Disciples d’Auguste Escoffier Benelux’.

 

Auguste Escoffier is één van de grootste koks uit de 19de en 20ste eeuw. Hij schreef in 1910: “La cuisine est la base du véritable bonheur”. Een visie die Emmanuel en Sigrid hoog in het vaandel dragen. Elke dag opnieuw proberen ze vol passie een stukje geluk op jouw bord te brengen.

bottom of page