“Spéculos” is een echte Belgisch lekkernij die al in 1934 in de Larousse Gastronomique vermeld wordt. Sinterklaas of niet ... een heerlijke speculaas smaakt altijd. Bovendien is het een absolute kindertopper die ze zelf perfect kunnen helpen maken. Dit recept is goed voor zo’n 30 speculaaskoeken.
Ingrediënten
650 gr bloem
540 gr bruine suiker
180 gr boter
16 gr bakpoeder
8 gr kaneel
1 groot ei of 2 kleine eieren
1,5 eidooiers
0,5 vanillestok
Bereiding
1. Smelt de boter in een pan. Doe er de bruine suiker en kaneel bij. Laat inkoken tot een dikke siroop en laat afkoelen.
2. Meng de bloem met het bakpoeder, de eieren, eidooiers en vanille.
3. Doe alles samen en kneed tot een gladde deegbal. Verpak hem in plasticfolie en laat een nachtje rusten (best in de koelkast).
4. Rol het deeg uit, steek de vormpjes uit (ongeveer 30 stuks) die je wil en leg ze op een bakplaat. Zet 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden.
5. Laat het smaken!
Kommentarer