Zoeken

RECEPT: Fleurige fruittaart


Niets zo lekker bij de koffie als een stukje zelfgebakken fruittaart. Een heerlijke klassieker die altijd smaakt. Ga jij voor kersentaart of toch liever een aardbeientaart? Of een taart met gemengd fruit, dan hoef je niet te kiezen! Geniet van dit authentieke recept voor een fleurige fruittaart.



Ingrediënten


  • 500 gr bloem

  • 37,5 gr suiker

  • 1 ei

  • 200 ml melk

  • 35 gr gist

  • 10 gr zout

  • 150 gr boter

  • fruit naar keuze


Bereiden


1. Meng de melk met de gist en het ei. Hiervoor gebruik je best je keukenrobot.


2. Doe de bloem en suiker erbij en meng tot je een homogene massa krijgt.


3. Voeg nu ook de boter toe en meng verder.


4. Doe het zout bij je mengsel en blijf kneden tot het deeg begint ‘te bollen’. Als het van de kant loskomt, weet je dat het deeg perfect is.


5. Haal het deeg uit de keukenrobot, maak bolletjes, verpak het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.


6. Rol het deeg uit en plaats het in je taartvorm.


7. Strooi een beetje chapelure over het deeg. Dit helpt om het vocht van je vulling op te nemen.


8. Vul je taart naar wens (wij kiezen steeds voor seizoensgebonden fruit zoals kersen, aarbeien, appels of zelfs rabarber). Eventueel kan je wat suiker of kaneel over de taart strooien voor extra smaak. Ook een laagje banketbakkersroom is een absolute aanrader.


9. Laat de taart 45 minuten rijzen en bak tot slot +- 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 210° C.