top of page
Zoeken

RECEPT - Heerlijke wafels

  • Foto van schrijver: Pieter-Jan Claes
    Pieter-Jan Claes
  • 7 aug 2020
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 30 aug 2021

Een versgebakken wafel ... ze smaken lekker op elk moment van de dag en je kunt er om het even wie mee verrassen. We delen dan ook graag het familierecept van Patisserie Verboven om de klassieke lekkernijen thuis te maken. Met dit recept bak je ongeveer 20 wafels. Laat het smaken!




Ingrediƫnten:

  • 200 g boter

  • 240 g suiker

  • 6 g alkali (of rijsmiddel)

  • 160 g eieren (ongeveer 3 eieren)

  • 360 g bloem

  • half vanillestokje

Het beslag

  1. Zet een kookpot op een laag vuur en laat 200 g boter crĆØmen of smelten.

  2. Weeg 360 g patisseriebloem, 240 g suiker en 6 g alkali af.

  3. Voeg de suiker en alkali toe aan de gesmolten boter.

  4. Snij een vanillestokje overlangs en schraap uit ƩƩn helft de vanillezaadjes. Doe deze vanillezaadjes bij het mengsel.

  5. EƩn voor ƩƩn meng je nu de eitjes onder het beslag.

  6. Tenslotte doe je 360 g bloem erbij en meng je alles met een mixer of keukenrobot tot je een egaal beslag krijgt.

  7. Je kan je wafelbeslag even laten afkoelen in de koelkast.

De wafels bakken

  1. Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand.

  2. Schep met een eetlepel een balletje beslag uit en doe het in je wafelijzer. Check regelmatig of je wafel mooi bruin is.

  3. Tip: gebruik een (prik)vork om de wafels uit het ijzer te halen.

Ā 
Ā 
Ā 

Comentarios


Ya no es posible comentar esta entrada. Contacta al propietario del sitio para obtener mÔs información.

Patisserie Emmanuel Verboven

Luikerstraat 8

3500 Sint-Truiden

Tel. 011 68 27 40

BTW 0466.214.068 

  • Patisserie Verboven Facebook
  • Patisserie Verboven Instagram
bottom of page