top of page
Zoeken

RECEPT - Heerlijke wafels

Bijgewerkt op: 30 aug. 2021

Een versgebakken wafel ... ze smaken lekker op elk moment van de dag en je kunt er om het even wie mee verrassen. We delen dan ook graag het familierecept van Patisserie Verboven om de klassieke lekkernijen thuis te maken. Met dit recept bak je ongeveer 20 wafels. Laat het smaken!




Ingrediënten:

  • 200 g boter

  • 240 g suiker

  • 6 g alkali (of rijsmiddel)

  • 160 g eieren (ongeveer 3 eieren)

  • 360 g bloem

  • half vanillestokje

Het beslag

  1. Zet een kookpot op een laag vuur en laat 200 g boter crèmen of smelten.

  2. Weeg 360 g patisseriebloem, 240 g suiker en 6 g alkali af.

  3. Voeg de suiker en alkali toe aan de gesmolten boter.

  4. Snij een vanillestokje overlangs en schraap uit één helft de vanillezaadjes. Doe deze vanillezaadjes bij het mengsel.

  5. Eén voor één meng je nu de eitjes onder het beslag.

  6. Tenslotte doe je 360 g bloem erbij en meng je alles met een mixer of keukenrobot tot je een egaal beslag krijgt.

  7. Je kan je wafelbeslag even laten afkoelen in de koelkast.

De wafels bakken

  1. Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand.

  2. Schep met een eetlepel een balletje beslag uit en doe het in je wafelijzer. Check regelmatig of je wafel mooi bruin is.

  3. Tip: gebruik een (prik)vork om de wafels uit het ijzer te halen.

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page