top of page
Zoeken

Knutsel je eigen chocolade dier

  • Foto van schrijver: Pieter-Jan Claes
    Pieter-Jan Claes
  • 21 nov 2018
  • 1 minuten om te lezen

Nog even en de Sint is weer in het land. Speciaal voor deze gelegenheid lanceren we drie chocolade dieren om samen met kinderen in elkaar te knutselen. Je kan kiezen uit een koe, zeehond of kat. Nu exclusief verkrijgbaar in onze patisserie op de Luikerstraat 8 in Sint-Truiden.


In het onderstaande filmpje ontdek je, samen met Fons en Marcel, een simpel stappenplan. En smullen maar ...




 
 
 

1 opmerking


Guest
14 jul

Wat een fantastisch idee om chocolade dieren te knutselen! Dit brengt me terug naar de oorsprong van chocolade vormgeving, die eigenlijk veel ouder is dan de meeste mensen denken. Al in de Mayacultuur werden cacaobonen gebruikt om kleine figuren te maken, hoewel deze natuurlijk veel eenvoudiger waren dan onze moderne chocolade creaties.

De Kunst van Chocolade Vormgeving

De techniek van chocolade vormgeving, ook wel "chocolate molding" genoemd, werd pas echt populair in Europa tijdens de 19de eeuw. De eerste chocolade vormen waren voornamelijk religieuze symbolen en werden gebruikt tijdens Pasen. Interessant is dat de temperatuur van chocolade cruciaal is - dit wordt "tempereren" genoemd. Chocolade moet precies op 32°C gehouden worden om die mooie glans te behouden die we zo…

Like

Patisserie Emmanuel Verboven

Luikerstraat 8

3500 Sint-Truiden

Tel. 011 68 27 40

BTW 0466.214.068 

  • Patisserie Verboven Facebook
  • Patisserie Verboven Instagram
bottom of page